Zásady zpracování osobních údajů

 

Cash Collectors Servicing s.r.o. se sídlem na adrese Na Florenci 1332/23, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 28893042, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 151498 („Společnost“), chrání veškeré zpracovávané osobní údaje jako přísně důvěrné a nakládají s nimi v souladu s platnými právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů. Bezpečí Vašich osobních údajů je pro Společnost prioritou.

 

Společnost je ve smyslu Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (Nařízení (EU) 2016/679) správcem Vašich osobních údajů, tj. shromažďuje, uchovává a využívá (i jinak zpracovává) Vaše osobní údaje pro výkon své podnikatelské činnosti (jednotlivé účely, pro které jsou osobní údaje zpracovávány, jsou blíže vymezeny níže), která spočívá zejména ve správě a vymáhání pohledávek. 

 

Tyto Zásady zpracování osobních údajů se vztahují na (i) zpracování osobních údajů prováděné Společností během Vašeho používání webových stránek www.cashcollectors.cz („Webové stránky“), (ii) zpracování osobních údajů prováděné Společností během komunikace s Vámi prostřednictvím e-mailu či telefonu, (iii) zpracování osobních údajů ze strany Společnosti během trvání obchodního vztahu s klienty a dodavateli, (iv) zpracování osobních údajů při plnění právních povinností Společnosti a na (v) zpracování osobních údajů, jež je nezbytné pro účely ochrany oprávněných zájmů Společnosti.

 

Zásady zpracování osobních údajů popisují účely zpracování osobních údajů a způsoby jejich zpracování, informují o jednotlivých kategoriích zpracovávaných osobních údajů, jejich případných příjemcích, době uchování osobních údajů a o Vašich právech ve vztahu k ochraně osobních údajů.

 

ÚČELY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ


Vaše osobní údaje mohou být Společností zpracovávány pro tyto účely:
  • Plnění smlouvy, včetně jejího sjednání (smlouvy o správě a vymáhání pohledávek či plnění konkrétních požadavků klientů, tj. faktický výkon hlavní činnosti Společnosti; vztahy s obchodními partnery či dodavateli výrobků a služeb; náborové aktivity – získávání zaměstnanců a spolupracujících osob);
  • Plnění právních povinností (zejména povinností ve smyslu účetní a daňové legislativy, tedy předávání osobních údajů orgánům finanční správy, případně dalším orgánům veřejné moci v souladu s příslušnými právními předpisy; včetně e-mailové komunikace, seznamu kontaktů a poskytovaných služeb);
  • Zasílání obchodních sdělení a nabídka služeb (Společnost může zasílat obchodní sdělení či newslettery a nabízet služby prostřednictvím e-mailu);
  • Ochrana oprávněného zájmu správců (ochrana práv a právem chráněných zájmů Společnosti a jejích klientů, například identifikace osob v prostorách recepce Společnosti, identifikace klienta ve smyslu zákona č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti, ve znění pozdějších předpisů, ochrana sítě proti poškozujícímu jednání nebo ochrana před zneužitím Webové stránky);
  • Ochrana oprávněného zájmu třetích osob (zejména klientů) v souladu s Etickým kodexem Asociace inkasních agentur  a dalších platných předpisů zejména za účelem vymáhání pohledávek;
  • Vyřizování požadavků dlužníků zaslaných prostřednictvím elektronických formulářů.
 

ZPRACOVÁVANÉ OSOBNÍ ÚDAJE


Společnost je oprávněna zpracovávat následující osobní údaje dle účelu zpracování:
 
Údaje subjektů údajů Účely zpracování
Jméno a příjmení Plnění smlouvy, Plnění právních povinností, Zasílání obchodních sdělení a nabídka služeb, Ochrana oprávněného zájmu správců, Vyřizování požadavků zaslaných prostřednictvím elektronických formulářů
Kontaktní adresa Plnění smlouvy, Plnění právních povinností, Zasílání obchodních sdělení a nabídka služeb, Ochrana oprávněného zájmu správců, Vyřizování požadavků zaslaných prostřednictvím elektronických formulářů
E-mail Plnění smlouvy, Plnění právních povinností, Zasílání obchodních sdělení a nabídka služeb, Ochrana oprávněného zájmu správců, Vyřizování požadavků zaslaných prostřednictvím elektronických formulářů
Telefonní číslo Plnění smlouvy, Plnění právních povinností, Zasílání obchodních sdělení a nabídka služeb, Ochrana oprávněného zájmu správců, Vyřizování požadavků zaslaných prostřednictvím elektronických formulářů
Číslo účtu a jiné transakční údaje Plnění smlouvy, Plnění právních povinností, Ochrana oprávněného zájmu správce
IČO, DIČ Plnění smlouvy, Plnění právních povinností, Ochrana oprávněného zájmu správce
Rodné číslo Plnění smlouvy, Plnění právních povinností
Datum narození Plnění smlouvy, Plnění právních povinností
Údaje týkající se dlužníka a související s vymáháním pohledávky Ochrana oprávněného zájmu třetích osob
Jakékoliv další informace týkající se klienta či třetích osob Plnění smlouvy, Plnění právních povinností, Ochrana oprávněného zájmu třetích osob
 
Osobní údaje jsou Společností zpracovávány jak manuálně, tak automatizovaně/elektronicky.
Společnost je oprávněna shromažďovat, uchovávat a využívat určité informace prostřednictvím automatizovaných prostředků, např. statistické informace kdykoliv navštívíte Webový portál.
 

PRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ NA ZÁKLADĚ SOUHLASU


Pokud udělíte Společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely zasílání personalizovaných marketingových sdělení (v těchto případech může docházet rovněž k profilování) či pro účely oslovování s nabídkami služeb Společnosti, a to prostřednictvím e-mailu či telefonního kontaktu, berete na vědomí, že poskytnutí tohoto souhlasu je dobrovolné a že lze souhlas kdykoli písemně na adresu Společnosti anebo prostřednictvím odkazu uvedeného v e-mailové zprávě s obchodním sdělením odvolat. Souhlas je poskytován do jeho odvolání. Neposkytnutí souhlasu nemá vliv na plnění smlouvy.
 

PŘÍJEMCI OSOBNÍCH ÚDAJŮ


Společnost Vaše osobní údaje zpřístupňuje pouze oprávněným zaměstnancům a spolupracujícím osobám či jednotlivým zpracovatelům osobních údajů smluvně sjednaným Společností, případně dalším správcům, vždy však pouze v míře nezbytné pro naplnění jednotlivých účelů zpracování a na základě odpovídajícího právního titulu pro zpracování osobních údajů.
Společnost je v zákonem stanovených případech oprávněna, resp. povinna některé osobní údaje předat na základě platných právních předpisů například orgánům činným v trestním řízení či dalším orgánům veřejné moci.
 

OSOBNÍ ÚDAJE TŘETÍCH OSOB


Osobní údaje třetích osob, jimiž se rozumí osobní údaje zaměstnanců a zákazníků klientů či dodavatelů Společnosti a dalších fyzických osob podílejících se na spolupráci se Společností, popř. jiné údaje, které Společnost obdrží od klienta či dodavatele v souvislosti s uzavřením či plněním smlouvy, budou zpracovány v souladu s platnými právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů. Tyto osobní údaje použije Společnost za účelem plnění smluv s klienty či dodavateli. Společnost bude zpracovávat osobní údaje třetích osob po dobu trvání smluvního vztahu a dále po dobu stanovenou zvláštními právními předpisy, jsou-li takové. Po delší dobu budou pak uchovávány, pokud vznikne v odůvodněném případě potřeba uchovávat údaje v souvislosti s konkrétním případem.
 

DOBA UCHOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ


Vaše osobní údaje zpracováváme a uchováváme po dobu nezbytně nutnou k zajištění všech práv a povinností plynoucích z příslušného smluvního vztahu a dále po dobu, po kterou je Společnost povinna jakožto správce osobních údajů osobní údaje uchovávat podle obecně závazných právních předpisů, nebo na kterou jste Společnosti ke zpracování udělili souhlas. V ostatních případech vyplývá doba zpracování z účelu zpracování, kterému musí být přiměřená, anebo je dána právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů.

Osobní údaje zpracováváme dle účelu jejich zpracování po zde uvedenou dobu:
 
Účel zpracování Doba uchování
Plnění smlouvy po dobu trvání smluvního vztahu a po dobu 10 let od ukončení smluvního vztahu
Plnění právních povinností po dobu stanovenou příslušným právním předpisem
Zasílání obchodních sdělení a nabídka služeb a produktů po dobu trvání souhlasu se zpracováním osobních údajů, případně do odvolání souhlasu se zpracováním, případně v souladu se zvláštními právními předpisy*
Ochrana oprávněného zájmu správců maximálně po dobu 3 let od doby počátku zpracování údajů, nestanoví-li zvláštní právní předpisy jinak, anebo pokud v odůvodněném případě nevznikne potřeba uchovávat údaje po dobu delší v souvislosti s konkrétním případem
Ochrana oprávněného zájmu třetích osob po dobu vymáhání pohledávky či jiného oprávněného zájmu a dále 5 let od ukončení takového vymáhání
Vyřizování požadavků zaslaných prostřednictvím elektronických formulářů po dobu nezbytnou k vyřízení příslušného požadavku
 
*   Společnost je oprávněna zpracovávat Vaši e-mailovou adresu ve smyslu § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti), ve znění pozdějších předpisů, za účelem šíření obchodních sdělení týkajících se vlastních služeb a produktů (např. formou informačního bulletinu nebo newsletteru) v případě, že jste takové zasílání neodmítli.
 

PRÁVA SUBJEKTŮ ÚDAJŮ


Subjekt údajů, má v souvislosti se zpracováním osobních údajů práva, která vyplývají z právních předpisů a která může kdykoliv uplatnit. Jedná se o právo (i) na přístup k osobním údajům, (ii) na opravu nepřesných a doplnění neúplných osobních údajů, (iii) na výmaz osobních údajů, nejsou-li již osobní údaje potřebné pro účely, pro které byly shromážděny či jinak zpracovány, anebo zjistí-li se, že byly zpracovávány protiprávně, (iv) na omezení zpracování osobních údajů, (v) na přenositelnost údajů, (vi) právo vznést námitku, po níž zpracování osobních údajů bude ukončeno, neprokáže-li se, že existují závažné oprávněné důvody pro zpracování, jež převažují nad zájmy nebo právy a svobodami subjektu údajů, zejména je-li důvodem případné vymáhání právních nároků, a (vii) právo obrátit se na dozorový úřad, kterým je v České republice Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).
  • Právo na přístup k osobním údajům: Chcete-li vědět, jestli Společnost zpracovává Vaše osobní údaje, máte právo získat informace o tom, jestli jsou Vaše osobní údaje zpracovávány, a pokud tomu tak je, máte také právo k Vašim osobním údajům získat přístup.
  • Právo na opravu nepřesných a doplnění neúplných osobních údajů: V případě, že si myslíte, že o Vás Společnost zpracovává nepřesné či neúplné osobní údaje, máte právo požadovat jejich opravu a doplnění. Společnost provede opravu či doplnění údajů bez zbytečného odkladu, vždy však s ohledem na technické možnosti.
  • Právo na výmaz: V případě, že požádáte o výmaz, Společnost vymaže Vaše osobní údaje, pokud (i) již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány, (ii) zpracování je protiprávní, (iii) vznesete námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování Vašich osobních údajů, nebo (iv) odpadla zákonná povinnost ke zpracování stanovená právem Evropské unie nebo vnitrostátními právními předpisy.
  • Právo vznést námitku: Právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které jsou zpracovávány pro účely splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci nebo pro účely ochrany oprávněných zájmů Společnosti. V případě, že   Společnost neprokáže, že existuje závažný oprávněný důvod pro zpracování, který převažuje nad zájmem nebo právy a svobodami zákazníka, zpracování na základě námitky ukončí bez zbytečného odkladu.
  • Právo na omezení zpracování osobních údajů: Pokud popíráte přesnost námi zpracovávaných údajů, můžete požádat o omezení jejich zpracování, než jejich přesnost ověříme. Dále můžete požadovat omezení zpracování namísto vymazání protiprávně zpracovávaných osobních údajů. Také pokud požadujete osobní údaje pro určení, výkon nebo obhajobu svých právních nároků a my bychom je jinak již dále nepotřebovali zpracovávat, můžete požadovat omezení jejich zpracování (a zabránit tak de facto plánované skartaci). Konečně můžete požadovat omezení zpracování do doby, než vyřídíme Vaši vznesenou námitku proti zpracování osobních údajů. Společnost osobní údaje do doby ukončení omezení (o němž Vás budeme informovat) znepřístupní, dočasně odstraní či uchová tak, aby nedocházelo k jejich využití; tím však není dotčena možnost využívání těchto údajů k obhajobě právních nároků (zejména klientů Společnosti).
  • Právo na přenositelnost údajů: V případě, že chcete, aby Společnost osobní údaje, které o Vás v elektronické formě zpracovává na základě smlouvy nebo souhlasu a které jste jim poskytl(a), předala třetímu subjektu, můžete využít svého práva na přenositelnost údajů. V případě, že by výkonem tohoto práva byly nepříznivě dotčeny práva a svobody jiných osob, Společnost nebude moci Vaší žádosti vyhovět.
V případě opakovaných či zjevně nedůvodných žádostí o uplatnění výše uvedených práv budeme oprávněni za realizaci daného práva účtovat přiměřený poplatek, popřípadě jeho realizaci odmítneme. O takovém postupu bychom Vás informovali.
Další informace v souvislosti se zpracováním osobních údajů poskytuje pověřenec pro ochranu osobních údajů (FairData Professionals a.s., se sídlem Na Florenci 1332/23, Nové Město, 110 00 Praha 1, IČO: 06149961) na e-mailové adrese dpo@cashcollectors.cz. V případě realizace práv se můžete obrátit se svým požadavkem písemně na adresu sídla Společnosti nebo e-mailem na  dpo@cashcollectors.cz. Společnost si vyhrazuje právo přiměřeným způsobem ověřit identitu subjektu údajů uplatňujícího výše uvedená práva.
Na ochranu soukromí a osobních údajů dohlíží v České republice Úřad pro ochranu osobních údajů.
adresa: Pplk. Sochora 27 170 00 Praha 7
tel.: 234 665 111
web: www.uoou.cz
Tyto Zásady zpracování osobních údajů jsou účinné od 25. 5. 2018 a budou pravidelně aktualizovány. Platnou verzi najdete vždy na stránce  http://www.cashcollectors.cz/cs/ochrana-soukromi.

map.png